Taide, kulttuuri, nuorisokulttuurit

Paikan hakemista ja itsensä etsimistä

Aleksis Kiven Nummisuutarit-näytelmä on saanut uuden, modernin tulkinnan Kansallisteatterissa. Näytelmää on tuotu nykypäivään, ja sitä kautta on päivitetty Kiven suomalaisuuden kuvaus.

Vähään tyytyväiset

Taiteilijan elämänkulku -tutkimuksessa on haastateltu 2000-luvun nuoria taiteilijoita. Miten heistä tuli arvostettuja taiteilijoita?

Käyttökirjallisuutta tuleville aikuisille: huomioita Young adult fiction -lajityypin suosiosta

Kaunokirjallisuuden alalaji ”Young adult fiction” on tarkoitettu ”nuorille aikuisille”, jotka eivät siis enää ole lapsia, mutta eivät vielä varsinaisesti aikuisiakaan. 

Vanhoja nuoria ja nuoria nuoria

Oi nuoruus -antologiasta voi oppia sen, että nuorillakin on fetissejä.

Kolme nuorta polvea, kolme vaivaa

Nuoruuden sukupolvet -kirjassa nuorisotutkijat yrittävät hahmottaa, mitä kaikkea muistelut nuoruudesta kertovat.

Lastenkirjallisuuden alaoksilla

Niklas Bengtssonin historiikki lasten ja nuorten käännetystä tietokirjallisuudesta Suomessa 1600-1800-luvuilla nostaa esiin kiintoisan ja erikoisen aiheen. 

Berliiniläinen kaupunginosaelämä

Berliiniläiset ovat tunnettuja siitä, että he viihtyvät hyvin omissa kaupunginosissaan. Voi kulua pitkiä aikoja, etteivät he poistu oman lähikorttelinsa ulkopuolelle.

Hipstereiden joukossa

Berliinissä jos missä on helppo huomata olevansa tyylitietoisten ja persoonallisesti pukeutuvien nuorten aikuisten ympäröimänä.

Gatukulturens nykomling: Hipstern

Det aktuella och nyligen publicerade boken Katukulttuuri - Nuorisoesiintymiä 2000-luvun Suomessa behandlar så kallade ungdomskulturer i den finska gatubilden.

Onpa somaa!

"Koko olouttamisen tarkoituksena on totuttaa ihmiset rakastamaan väistämätöntä yhteiskunnallista kohtaloaan."

Sivut