Internet

Mitä teknologisoituminen tarkoittaa kasvatuksessa?

Tomi Kiilakosken väitöskirjassa pohditaan, millaiseen kulttuuriin ja käytäntöihin teknologia kasvattaa meidät.

Tutkimus ja käytännöt tarkasteluun

Mistä siis puhumme, kun puhumme mediakasvatuksesta tutkimuksena? Millä tavalla tutkimus linkittyy käytäntöjen kehittämiseen?

”Pekka. Inside the mind of a school shooter” on tarpeellinen dokumentti

Hollantilainen ohjaaja Alexander Oey on lähtenyt penkomaan Jokelan koulusurmaajan, Pekan, taustoja ja hänen mielensä kulkua kohden joukkosurman toteuttamista.

Onpa somaa!

"Koko olouttamisen tarkoituksena on totuttaa ihmiset rakastamaan väistämätöntä yhteiskunnallista kohtaloaan."

Vähensin moskaa tietovaliossa – sieluni keveni kaksi kiloa viikossa!

Tärkeintä tasapainoisessa tietovaliossa on laittaa naama kiinni.

Iso paha internet tulee ja syö aivosi

Nicholas Carr (s.1959) käy kirjassaan Pinnalliset läpi kirjapainotaidon historiaa ja pääasiassa viime vuosikymmenellä tehtyä aivotutkimusta. Näiden tutkimusten mukaan aivot muuttuvat kun niitä käytetään eri tavoin. Neurotieteellistä aineistoa kirjoittaja peilaa historialliseen.

Nuoret verkossa muuttamassa maailmaa

Nuorten virtuaaliset yhteisöt ja yhteisöllisyys ovat keskusteluttaneet nuorisotutkijoita ja päättäjiä viime vuosina Suomessa. On pohdittu muun muassa virtuaalisen nuorisotyön mahdollisuuksia, netin yhteisöllistä rakentumista ja siihen sisältyviä ongelmia.

Kiusaamista online vai offline?

Nettikiusaamisilmiöstä on puhuttu mediassa viimeisten vuosien ajan voimallisesti. Samalla tietoisuutemme ja kykymme havaita ilmiö on lisääntynyt. Monille on saattanut syntyä käsitys, että nettikiusaaminen olisi jotenkin erityisen massiivinen ja yleistyvä ilmiö. Tutkimustulokset näyttävät jotain muuta: viimeisin EU Kids Online -tutkimus osoittaa, että vain viisi prosenttia suomalaislapsista on kokenut netissä kiusaamista.

Sosiaalisessa mediasuossa

Väitän että, sosiaalista mediaa on liikaa.

Nettiturvallisuus ei ole pelkkää vaaroista varoittelua

Muut kasvattajat pääsevät harvoin yhtä lähelle nuorten nettielämää kuin verkossa toimivat nuorisotyöntekijät. Vanhempien ja opettajien hyvää tarkoittavat nettiturvallisuusneuvot jäävät sangen irrallisiksi, jos kasvattajat eivät tunne nuoren netinkäyttötapoja. Verkkonuorisotyöntekijä sen sijaan on aivan asian ytimessä, joten hän on nuoren silmissä erittäin uskottava nettiturvallisuudesta muistuttelija.

Sivut