Lukukokemus

Paikan hakemista ja itsensä etsimistä

Aleksis Kiven Nummisuutarit-näytelmä on saanut uuden, modernin tulkinnan Kansallisteatterissa. Näytelmää on tuotu nykypäivään, ja sitä kautta on päivitetty Kiven suomalaisuuden kuvaus.

Salaisen tiedon lähteellä

Voiko hankalia, ohuen tiedon ilmiöitä tutkia? Salattu, hävetty, vaiettu vastaa kysymykseen jo alaotsikossaan. Hankalia ilmiöitä voidaan ja pitääkin tutkia.

Systeemi ongelmanuorta kesyttämässä

La Tête haute -draamaelokuvassa vauhkon eläimen tavoin käyttäytyvä ranskalainen poika kasvaa 15-vuotiaasta 17-vuotiaaksi työttömyyden vaivaamassa Dunkerquessa, oikeus- ja sosiaaliviranomaisten hyvää tarkoittavien ojennustoimien kohteena.

Kirjoituksia sateenkaarinuoruudesta

Riikka Taavetin ”Olis siistiä, jos ei tarttis määritellä…” – kuriton ja tavallinen sateenkaarinuoruus" -julkaisussa esiteltävät tutkimustulokset hyödyntävät paitsi sateenkaarinuorten kanssa työskenteleviä myös sateenkaarinuoria itseään.

Riittää paha puuska

Kaikki itsemurhaajat ovat jollakin tavalla eksyneitä. Niin myös Kirsti Kurosen uusimman teoksen, Pahan puuskan (2015) Lauri, jonka paha puuska vie junan alle. Itsemurhaviestiä ei löydy. Löytyy vain loputon lista kysymyksiä.

The Old Man and Mr Smith — A fable (about God, the Devil and the folly of humankind)

In a world where we are taught to be either secular or dogmatic, good or evil, right or wrong, what place has God or the Devil — even if they did exist? This seems to be the point of Ustinov’s novel about the Old Man.

Ulkonäön vankina

Anu Holopaisen teoksessa Ihon alaiset menestyminen on kiinni ulkonäöstä. Opiskelemaan pääseminenkin vaatii muokatun olemuksen, ainakin elleivät paperit ole kerrassaan huippuluokkaa.

Takuulla työhön

Nuorisotakuuta voisi luonnehtia jonkinlaiseksi usean tason tavoitteiden yhteensovittamisen ongelmaksi. Nuorisotakuun arki ja politiikka -julkaisun kirjoituksissa liikutaan takuun tavoitteista sen tuottamisen ehtoihin ja edelleen toimeenpanoon.

Ruudun takaa – tarvitaan monialaista mediakasvatusta

Millaisten asioiden äärellä lapset ovat mediaalistuvassa yhteiskunnassa? Fanny Vilmilän raportti on napakka kuvaus suomalaisesta mediakasvatuksen tutkimuksesta.

The Running Man

Why does he run? Where is he going? The Running Man’s sub-heading explains a lot: the protagonist runs to survive and to achieve glory.

Sivut